keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Kirja-arvostelu: Emilia Vuorisalmi - Sekaisin LOVEsta

Copyright Sivuja ja silmukoita

Painovuosi: 2015
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Otava
Sivumäärä: 208
Arvio: perushyvä eli 3/5

Lähdin mielenkiinnolla lainaamaan tätä kirjaa kirjastosta, koska käsitteleehän se maailman yhtä ihanimmista aiheista: rakkautta!

Aihetta käsitellään hyvin kattavasti aina alkureaktioista ihan vakiintuneeseen parisuhteeseen asti. Mitä ihmisessä tapahtuu rakastuessa ja mitkä hormonit vaikuttavat mihinkin tunteeseen. Etenkin luku "Hormonit tunteiden takana" oli hyvin mielenkiintoinen ja siinä käsiteltiinkin dopamiinin, serotoniinin, oksitosiinin, vasopressiinin, endorfiinien ja noradrenaliinin toimintaa ihmiskehossa.

Sekaisin LOVEsta -kirjassa otetaan käsittelyyn myös rakkauden kipeämpi puoli ja erilaiset ongelmat, jotka saattavat vaikuttaa itseen ja parisuhteeseen.  Suurimpana nostetaan esille stressi ja sen vaikutus. Nykypäivän stressi on osin hyvinkin erilaista kuin mitä esi-isämme saattoivat kokea. Esimerkiksi töiden muoto on muuttunut hyvin yksilö- ja tuloskeskeiseksi ja sosiaalinen media pitää meitä otteessaan.

Emilia Vuorisalmi on onnistunut kirjoittamaan hyvin tieteellisistäkin asioista helppolukuisesti ja mielenkiintoisesti. Kirja onnistuu pitämään lukijan otteessan eikä koskaan tule olo, että ei ymmärrä, mitä on juuri lukenut. Harmi sinänsä, koska kirjassa on vain noin 200 sivua, aiheesta kun olisi voinut lukea hieman pidempään.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka ovat edes hieman kiinnostuneita oppimaan lisää rakkaudesta ja siitä, miten se vaikuttaa ihmiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti