perjantai 9. helmikuuta 2018

Kirja-arvostelu: Maiju Voutilainen (Mansikka) - Itke minulle taivas


Copyright Sivuja ja silmukoita

Painovuosi: 2017
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Otava
Sivumäärä: 63
Arvio: ok eli 2,5/5

Videobloggaajana tunnettu Mansikka julkaisi ensimmäisen runokirjansa vuoden 2017 lopussa. Mansikka oli jo minulle ennestään tuttu some-hahmo, olen katsellut hänen videoitaan säännöllisen epäsäännölliseti. Kun kuulin hänen kirjoittaneen tämän teoksen, niin tottahan toki siihen piti tarttua.

Pienen odottelun jälkeen sain oman kappaleeni lainaksi kirjastosta, ja luinkin kirjan yhdeltä istumalta, muutamia runoja useampaan otteeseen. Kirja on hyvin tummanpuhuva ja siinä sukelletaan syvälle, ihon alle.

Itke minulle taivas käsittelee mielestäni kauniisti masennuksesta kärsivän henkilön sielunmaisemaa. Kielellisesti teoksen laatu vaihtelee hurjasti. Jotkin runoista ovat hyvinkin kauniisti ja harmonisesti kirjoitettuja, kun taas toisten runojen kieli on alkeellisemmalla tasolla.

Teoksen graafinen ilme on onnistunut. Se kulkee kauniisti läpi kirjan, jättäen jälkeensä tasapainoisen vaikutelman. Grafiikka ei ole liian hallitsevaa vaan juuri sopivan herkkä ja tumma. Juuri niin kuin itse teoskin.

Maiju Voutilainen valittin vuonna 2017 Hyvän mielen lähettilääksi. Videoillaan hän on käsitellyt avoimesti mielenterveysongelmia ja samalla puhunut avoimesti omasta masennuksestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti