maanantai 16. huhtikuuta 2018

Kirja-arvostelu: A. J. Finn - Nainen ikkunassa


Copyright Sivuja ja silmukoita

Alkuperäinen nimi: The Woman in the Window
Painovuosi: 2018
Suomentanut Jaakko Kankaanpää
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Otava
Sivumäärä: 461
Arvio: 4/5

Agrofobiasta, torikammosta, kärsivä psykologi Anna Fox ei ole poistunut New Yorkin Harlemissa sijaitsevasta omakotitalostaan kahdeksaan kuukauteen. Kun naapuriin muuttaa Russellin perhe, muuttuu tohtori Foxin elämä kertaheitolla.

Kahdeksan kuukauden ajan Anna on viihdyttänyt itseään seuraamalla kadun varrella asuvien perheiden elämää ja pitänyt niistä enemmän tai vähemmän kirjaa. Tämän lisäksi hän viettää aikaansa neuvomalla epävirallisesti Agora-foorumilla muita agorafobiasta kärsiviä henkilöitä.

Russellin perhe muuttaa loppusyksystä taloon numero 207, Anna Foxia vastapäätä, pienen puiston toiselle puolelle. Perheeseen kuuluvat Alistair ja Jane Russell sekä heidän teini-ikäinen poikansa Ethan.

Anna kohtaa Jane Russellin ensimmäisen kerran Halloweenina, kun Anna on astunut ulos ulko-ovesta häätääkseen pois kotinsa ulkosivuun kananmunia heittelevät pikkupojat. Annan saadessa paniikkikohtauksen tilanteesta, Jane Russell tulee apuun.

Muutaman päivän kuluttua ensikohtaamisesta Jane viettää Annan luona iltaa. Naiset puhuvat omista elämistään ja pelaavat muutaman ottelun shakkia.
Myöhemmin samana iltana, yön pimeinä tunteina, Anna näkee talostaan, kuinka Jane Russell tapetaan omassa kodissaan.

Anna on murhan ainoa silminnäkijä.

Askel kerrallaan hänen on autettava.

A. J. Finnin (pseudonyymi) esikoisteos tempaa mukaansa heti alkumetreiltä. Jos ei tietäisi kirjailijan olevan mies, niin olisin olettanut kirjailijan olevan nainen. Niin hyvin hän kirjoittaa tätä tarinaa Anna Foxista.
Pieni miinus siitä, että kieli takkuili joissain kohdin.

Tätä kirjaa ei malta laskea käsistään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti